Työkaluja journalisteille Venäjästä uutisointiin

Hyökkäyssotaa käyvä Venäjä on hyökännyt myös journalisteja ja vapaata tiedonvälitystä vastaan. Raportointi Venäjältä alkaa käydä mahdottomaksi – millaista apua verkon työkalut tarjoavat tutkivalle journalistille? Miten suomalaiset uutisdeskit ja journalistit voivat tarjota luotettavaa tietoa Venäjän tilanteesta? Millaisiin lähteisiin voimme sotatilanteessa luottaa, millaisia on syytä epäillä? Entä millaisissa olosuhteissa viimeisetkin vapaata sanaa puolustavat, ahtaalle ajetut kollegat Venäjällä nyt työskentelevät? 

Pidimme aiheesta webinaarin tiistaina 29.3. ja sen tallenne on edelleen nähtävissä ja ajankohtainen. Suomeksi ja englanniksi järjestettävän koulutuksen asiantuntijat olivat toimittaja Jussi Konttinen Helsingin Sanomista ja Baltian alueen johtava tutkija Nika Aleksejeva Atlantic Council Digital Forensic Research Labista. Tilaisuuden moderaattorina toimi Journalistiliiton kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko. Tapahtuma järjestettiin Mediapoolin, Journalistiliiton ja Huoltovarmuuskeskuksen yhtestyönä. 

Linkki webinaariin: https://drive.google.com/file/d/19mjny8MhDNeP77u5RVBvhY58teGACw5n/view